Oldalsáv

Dunaújvárosi SZC Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adatok

Cím: 2400 Dunaújváros, Bercsényi Miklós utca 8.

E-mail cím: titkarsag@hildiskola.hu

Telefon: +36 (25) 400 529

Weblap: http://www.hildiskola.hu/

 

 

 

 

Az iskola bemutatása

 

Az iskola a centrum egyik legrégebbi iskolája, elsősorban építőipari és faipari szakmákban elégíti ki a régió szakemberigényét. Képzési struktúrájában megtalálható a technikus és a szakiskolai képzés egyaránt, de az iskola feladatának tekinti az egyéni bánásmódot, odafigyelést igénylő tanulók szakmához juttatását egyaránt (speciális szakiskola, HÍD-program), melyben képzett gyógypedagógusok segítenek A gyakorlati képzés hátterét az iskola korszerű tanműhelye biztosítja.

 

Technikum (5 év)

A technikusképzés 5 éves. Az első két év ágazati ismereteket adó képzése után a második ciklusban duális képzés folyik. Ez utóbbi időszakban a tanulószerződés átalakul munkaszerződéssé, amely a képzés alatt jövedelemhez juttatja a tanulót. A négy kötelező közismereti tárgyból tesznek érettségit a diákok, a technikusi szakképesítés szakmai vizsgája lesz egyben az ötödik érettségi tárgy. Így 13. év végi sikeres vizsga után két végzettséget igazoló bizonyítványt kap. Kézhez kapja az érettségi bizonyítványát és a technikusi végzettségét igazoló oklevelét. A technikumban megszerzett tudás megteremti a lehetőségét, hogy a jó eredménnyel végzettek a szakmai vizsgájuk eredményének figyelembevételével továbbtanulhassanak felsőoktatásban azonos ágazaton belül.

Tagozatkódok

Technikum (5 év) – érettségi és szakma

3001

Építőipar

Magasépítő technikus

 

 

Szakképző iskola (3 év)


A szakképző iskola 3 éves. Az első év ágazati ismereteket adó képzés, az azt követő két évben duális képzés folyik, elsősorban munkaszerződés keretén belül. A végzés után itt is nyitott a lehetőség az érettségi vagy akár a technikusi képzettség megszerzésére.

Tagozatkódok

Szakképző iskola (3 év) – szakma

3002

Építőipar

Ács

3003

Építőipar

Burkoló

3004

Építőipar

Festő, mázoló, tapétázó

3005

Építőipar

Kőműves

3006

Fa- és bútoripar

Asztalos

 

Orientációs év (1 év)

3007

Kompetenciafejlesztő és pályaorientációs osztály

 

Szakiskola (1+2 év)

A sajátos nevelési igényű tanulók gyógypedagógusok segítségével jutnak rész-szakképesítéshez (élelmiszer- vegyi áru eladó, vendéglátó eladó, számítógépes adatrögzítő). Az utolsó évben gyakorlat szempontjából lehetőségük nyílik tanulószerződéssel gazdálkodó szervezetekhez kerülni. A kiemelt szakmákban tanulmányi ösztöndíjban részesülnek a tanulók.

Tagozatkódok

Szakiskolai képzések

3008

Kereskedelem

Bolti előkészítő (1+2 év)

3009

Építőipar

Festő, mázoló, tapétázó (1+4 év)

 

HÍD program (2 év)

A Szakképzési Hídprogram segítséget nyújt a tanulóknak a középfokú nevelés-oktatásba, szakképzésbe való bekapcsolódáshoz vagy a munkába álláshoz, valamint az önálló életkezdéshez szükséges ismeretek megszerzéséhez.

A Hídprogramban nyújtott nevelés-oktatás, tanulásra motivál, fejleszti az egyes szakmák sikeres elsajátításához szükséges készségeket, szakmacsoporton belüli pályaorientációs feladatokat lát el, rész-szakképesítésre készíthet fel. (élelmiszer-, vegyi áru eladó, szobafestő, famegmunkáló). Célcsoport: a tanköteles korú tanulók, akik alapfokú iskolai végzettséggel nem rendelkeznek, betöltötték a 15. életévüket, s legalább hat általános iskolai évfolyamot sikeresen elvégeztek.

 

 

 

 

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu

Akadálymentesítési nyilatkozat