Oldalsáv

Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adatok

Cím: 2400 Dunaújváros, Radnóti Miklós utca 6.

E-mail cím: iskola@lorantffy.hu

Telefon: +36 (25) 437 059

Weblap: www.lorantffy.hu

 

 

 

Az iskola bemutatása

Az iskola a kollégiummal, sportpályákkal, gyakorlati oktatási központtal együtt a város egyik legszebb részén található. Innovatív, sokszínű szakképzést folytatnak, mely során nemcsak a munkába állásra, hanem a továbbtanulásra felkészítenek. Folyamatosan bővítik, és pályázatok révén korszerűsítik tantermeiket és kétezer négyzetméteres gyakorlati oktatási bázisukat, ahol laboratóriumok, kozmetikai és fodrász tanüzlet, egészségügyi demonstrációs termek, bőrdíszműves műhely, számítógépes szabászat, varrodák állnak az oktatás rendelkezésére. Az iskola intenzív tevékenységet folytat a felnőttoktatás és a felnőttképzés területén is. A Határtalanul program keretében külföldi cserekapcsolatokat alakítottak ki. Elnyerték az „Örökös Ökoiskola” címet.

Technikum (5 év)

A technikusképzés 5 éves. Az első két év ágazati ismereteket adó képzése után a második ciklusban duális képzés folyik. Ez utóbbi időszakban a tanulószerződés átalakul munkaszerződéssé, amely a képzés alatt jövedelemhez juttatja a tanulót. A négy kötelező közismereti tárgyból tesznek érettségit a diákok, a technikusi szakképesítés szakmai vizsgája lesz egyben az ötödik érettségi tárgy. Így 13. év végi sikeres vizsga után két végzettséget igazoló bizonyítványt kap. Kézhez kapja az érettségi bizonyítványát és a technikusi végzettségét igazoló oklevelét. A technikumban megszerzett tudás megteremti a lehetőségét, hogy a jó eredménnyel végzettek a szakmai vizsgájuk eredményének figyelembevételével továbbtanulhassanak felsőoktatásban azonos ágazaton belül.

 

 

Technikum (6 év) – érettségi és szakma

 

Egészségügy

Általános ápoló

Technikum (5 év) – érettségi és szakma

 

Vegyipar

Vegyész technikus

Papírgyártó és –feldolgozó, csomagolószergyártó technikus

 

Szépészet

Fodrász

Kozmetikus technikus

 

Egészségügy

Mentőápoló

 

Szociális

Kisgyermekgondozó, - nevelő

 

Szakképző iskola (3 év)


A szakképző iskola 3 éves. Az első év ágazati ismereteket adó képzés, az azt követő két évben duális képzés folyik, elsősorban munkaszerződés keretén belül. A végzés után itt is nyitott a lehetőség az érettségi vagy akár a technikusi képzettség megszerzésére.

 

 

 

Szociális

Szociális ápoló és gondozó

 

Az iskola kollégiumában a vidéki tanulók a szállás mellett segítséget kapnak a tanuláshoz, a szabadidő kulturált, hasznos eltöltéséhez. A kollégiumban a szállás ingyenes, az étkezés kedvezményes áron biztosított.

 

 

 

 
 

 

 

 

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51/A
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu

Akadálymentesítési nyilatkozat