Oldalsáv

Centrumba hozzuk a legjobb ízeket!

2017. szeptember 26.
Nem kézenfekvő, hogy a Kereskedelmi iskola szakácsai főzzenek a Centrumra? Ugye, hogy dehogynem, sőt pláne! Nos, Hölgyek és Urak, kedves centrumos Dolgozók, Diákok! Beindult a Centrum tanétterem, már főnek a finom kaják. Mindenkinek. Centrum alapelv: minőség! Elsődleges alapelv: finoman, háziasan, olcsón! Tessék kipróbálni! Részletek az iskolai büfékben!

Mondhatnánk azt is, hogy a Centrum eddigi legnagyobb szakmai vállalkozása indult el szeptember elején. A kezdeti napokban tesztüzemmódban, mesterszakács irányítása mellett, szakácstanulók aktív asszisztenciájával, menürendszerben elindult a főzés. Miután minden fogaskerék a helyére került, már nagyban főnek az ételek. És ahogy a nagyoknál is szokás: leves és két választható étel. A heti étlap megtalálható minden iskolabüfében, azon meg kell jelölni az adott napra kiválasztott ételeket, amelyek bedobozolva, ámbár melegen kiszállítanak a büfékbe. (Itt jegyezzük meg, hogy a jövő héttől minden iskola saját Facebook oldalán elérhető lesz a heti étlap.)

 

Csapó Gábor főigazgató szerint óriási dologra vállalkozott a Centrum:

- Egy iskola esetében annál nincs fontosabb, minthogy a diákok saját kezűleg készítenek valamit, jelen vannak nap, mint nap a különböző folyamatoknál. A Centrum tanétteremben minden nap korán reggel elkezdenek főzni és még dél előtt kikerülnek az iskolákba az ételek. Azt gondolom, hogy jelen esetben a gyakorlati képzés terén ennél többet nem is tehetnénk. Vannak elveink is, természetesen. Az első a jó minőség. Ebből nem fogunk engedni. Csak friss áruval dolgoznak a konyhán, friss zöldséggel. Nálunk nem ismert a mirelit fogalma. Nagyjából ugyanilyen fontos az ár kérdése. A napi menü 750 forintba kerül, ami azt gondolom, hogy a piaci ár alatti. Ezt tudjuk adni a Centrum valamennyi érintettjének, diákoknak, dolgozóknak. Én nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek!

 

 

 

A heti menü a DSZC honlapján is megtekinthető ide kattintva.

Kapcsolat

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu