Oldalsáv

Gólyaavató a Szabolcs Vezérben

2017. október 4.
Minden tanuló, tanár és iskola életében jelentős nap szeptember elseje. Az újra kezdés, új fogadalmak napja. Újra kezdődik a korai ébredés a nyári hosszúra nyúló reggelek után, újra kezdődik a munka, újra kezdődik a tanév.

Idén iskolánkban 172 nappalis tanuló és 86 felnőtt kezdte újra a tanévet. Az első nap a tankönyvek kiosztásával, a házirend megismerésével telt. A hétvége még egy levegővételnyi időt hagyott a nyári hangulat felidézésére, hétfőtől teljes lett a nyüzsgés a folyosókon és az iskola környékén reggeltől estig. A nyár vége, az ősz óhatatlanul a gólyák távozását hozza magával, az iskolában számunkra azonban a „gólyák” érkezését jelenti.

Igen, 46 kis „gólyával” kezdtük a tanévet. Félénken, az ismeretlentől tartva lépték át az iskola kapuját. Ezt még tetőzte is az a hír, miszerint gólyaavató lesz és erre készülniük is kell, megmérettetés vár rájuk. Igaz, a „szervezők” (DÖK) elmondták, hogy semmi vész, csak egy táncot kell tanulni és néhány ügyességi próbán kell helyt állni, egyedüli feltétel, hogy mindkét osztály teljes létszámmal vegyen részt a versenyen. Elkezdődött a felkészülés. Az elején nehézkesen ment, még összeakadtak a lábak, nem sikerült minden fordulat. Jókat nevetve küzdöttek meg a feladattal. Kedden, épp a szülői értekezlet napján került sor a nagy megmérettetésre. A táncok hatalmas sikert arattak. Óriási hanggal durrantak a lufik, elfogytak a madzagra akasztott zsíros kenyerek és a betűtészta betűiből kirakott szöveg is összeállt. A végén elhangzott az eskü is, ez után a DÖK teljes jogú „szabolcsvezéres diákká” nyilvánította az oly hősiesen küzdő „gólyasereget”. Fair playből jelesre vizsgázott a szervező 10. c osztály: verseny ide, verseny oda, mindkét kilencedikes osztályt nyertesnek mondták ki – így jövőre közösen rendezik meg majd a gólyaavatót.

 

Kapcsolat

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu