Oldalsáv

„Csodálatos világ” a Rudasban

2018. október 17.
„Ahány ember annyiféle csodálatos világ” idézte Bródy János dalának első sorát Nagyné Fauszt Csilla igazgatóhelyettes a Mindannyian Mások vagyunk Egyesület XX. „Ez vagyok én” kiállítás megnyitóján.

fotó: DH Online fotó: DH Online

Nem véletlenül, hiszen a berendezett aulában egy kis csoda tárult a szemünk elé a fürge ujjak, a szorgos kezek, a kiállítók képzelete kapcsán. Minden alkotásban a „kis művészek” önkifejezése, a tehetség megmutatása történt. A kiállított munkákat a jelenlévők csodálattal szemlélték, a szervezők pedig büszkén mesélték, hogy a 20 éve megfogalmazott cél napjainkban is töretlen lendülettel állja meg a helyét az egyesületben: lehetőséget kell teremteni arra, hogy a fogyatékkal élők hasznos szabadidő eltöltésében készített művészeti és kézműves alkotásai kiállításra kerüljenek.

 A közös célban megfogalmazott tevékenység sok embert összekovácsolt már az évtizedek alatt az óvodás korútól a felnőtt emberig. Az itt kiállító művészpalánták, kiforrott stílusú képzőművészek nem öncélúan tevékenykednek. A vendégkönyv bejegyzései arról tesznek tanúbizonyságot, hogy képeikkel, tárgyaikkal gyönyörködtetnek, elismerést vívnak ki a látogatókból. 20 év hosszú idő, de egyben igazolása is annak, hogy van befogadó közönsége ezeknek az alkotásoknak.

Mindannyian mások vagyunk, de nem azért mert esetleg fogyatékkal élünk vagy sem. Igazában nem ez a körülmény különböztet meg bennünket. Mások vagyunk abban az értelemben, hogy tudunk-e maradandót alkotni. Ma itt minden alkotó hagyott maga után maradandó, szép, művészi értelemben is alkotást – nyitotta meg az október 19-éig látogatható kiállítást az igazgatóhelyettes.

 

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu