Oldalsáv

Gólyaavató a Rudasban

2018. október 11.
A Rudasban hagyomány, hogy a tanévkezdés hónapjai a kilencedik évfolyam beilleszkedését segítik. A gólyatábort és a gólyafészek rendezvényt egészítette ki az idén a Centrumban a család nagyszabású kavalkádja.

Ennek a folyamatnak a lezárása az iskolai gólyaavató, amikor az avatás végén megkapják a Rudas-sálat és a nyakkendőt a „legkisebbek”.            

Felhőtlen jókedv, vidámság, kreatív feladatok jellemezték az idei gólyaavató ünnepséget is a Rudasban. A kilencedikesek egy szórakoztató délutánt tölthettek el iskolájukban tanáraikkal és diáktársaikkal. A szervező 10. a osztály innovatív, izgalmas feladatokkal készült a nagy alkalomra.

A kis gólyák már hetekkel korábban izgatottan gyakoroltak az előzetesen kiadott táncos, beöltözős produkciókra, melyek üde, színes, vidám percekkel örvendeztették meg a közönséget a rendezvény nyitásaként.

Szemenyei István igazgató úr köszöntőjét követően kezdetét vette a vetélkedés. Kacagás nélkül nem lehetett végignézni, hogyan próbálkoznak a fiúk bekötött szemmel kirúzsozni egy lányt, vagy csukott szemmel,  joghurttal etetni a másikat minél gyorsabban és ügyesebben.

A legviccesebb pillanatokat kétségkívül a Rómeó és Júlia című dráma erkélyjelenetének rögtönzött előadása okozta, melyben plusz pontokért az osztályfőnökök is szerepet vállaltak.

A rendezvény zárásaképpen a kis gólyák esküt tettek, így a rudasos közösség tagjaivá váltak hivatalosan is. Az első helyezett 9. a osztály nemcsak a győztesnek járó csokoládét vihette haza, hanem megnyerte a jövő évi gólyaavató szervezési  jogát is.

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu