Oldalsáv

Hagyományteremtő sportnap a Hildben

2018. október 2.
A Hild iskolában a Magyar Diáksport Szövetség felhívására szeptember 28-án az egész iskolát megmozgató nagyszabású sportrendezvényt bonyolítottak le azzal a céllal, hogy két órán keresztül együtt mozogjon az iskola, népszerűsítsék a rendszeres sportolást és nem titkolt szándékuk volt a tanév eleji közösségformálás is.

A sportrendezvényt Lieszkovszky József testnevelő tanár és Pintérné Szatmári Angéla a Diákönkormányzat patronáló tanára közösen szervezte és bonyolította le. A suli több helyszínén pénteken délben kezdődött a rendezvény. A közös ráhangolódást és bemelegítést Szerecz Robi nagyon szórakoztató zumba tíz perce jelentette, majd az osztályok előre megtervezett forgatókönyv szerint 12 állomáson 12 különböző sportot próbálhattak ki.
Minden állomáson a DÖK sárgapólós képviselői segítettek az osztályoknak a szabályok ismertetésében, időmérésben és az eredmények rögzítésében. Az időjárás kegyes volt, napsütésben telt ez a két óra, jó volt látni, hogy a tanulók élvezik a sportolást, ki-ki megtalálta a kedvére valót. Voltak osztályok, akik egyenszínű pólóban érkeztek, még szebbé tették a látványt. Tanáraik is szívesen zumbáztak, kosaraztak, csocsóztak és aktív részvételükkel fokozták a tanulók motivációját.


A délután jó hangulatához nélkülözhetetlen zenét az iskolarádió két DJ-je Denkovics Lilla és Hegedűs Eszter szolgáltatta. Az iskola fekvőtámasz bajnoka Sárközi Kálmán, a leggyorsabb rövidtávfutója Vígházi Roland lett. Gratulálunk nekik!
A program során megmozgattak közel 250 tanulót és az ő visszajelzéseik is tanúsítják, hogy sikerként könyvelhetik el a napot, így jövőre is beneveznek a programba, hiszen fontos küldetésük diákjaik egész életen át tartó egészséges életmódra nevelése.
 

A Diáksportnap az Európai Bizottság támogatásával, az Európai Sport Hét kampányának részeként valósulhatott meg.

 

Pintérné Szatmári Angéla
DÖK patronáló tanár

 

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu