Oldalsáv

Tanterem színházi előadás

2018. november 19.
A Rudas iskola nagy hangsúlyt fektet arra, hogy jó kapcsolatot ápoljon a felsőoktatási intézményekkel. Ezt a kört bővítették egy újabb partnerrel, hiszen 2018 októberében egy hároméves megállapodási együttműködést kötöttek a Budapesti Gazdasági Egyetemmel.

A kapcsolat kialakításának célja a középiskolai tanulók közgazdász és gazdaságinformatikus felsőoktatási képzésekbe való bekerülésének támogatása. Az egyetem a projekten belül különböző pályaorientációs és kommunikációs workshopok szervezésével igyekszik kedvet csinálni a továbbtanuláshoz.

Az együttműködés első állomása egy tanterem színházi előadás volt november 8-án a Rudasban, melyen a tizenegyedik évfolyam két osztálya vett részt. Az előadás a Nézőművészeti Kft. és a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza közös produkciója volt. A darabban a színészek egy kamasz sajátos érzésvilágát jelenítették meg a diákok bevonásával, sok humorral, elgondolkodtató jelenetekkel.

Az előadás után a résztvevőknek lehetőségük volt egy beszélgetésre, ahol a szereplők, a dramaturg és egy pszichológus segített feldolgozni az átélt élményeket, s választ kaptak a felmerülő kérdésekre is. A visszajelzések alapján tartalmas, témájában érdekes előadásban volt része a diákoknak.

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu