Oldalsáv

Vállalkozni jó!?

2018. november 19.
A vetélkedőt lassan már kilenc éve minden év novemberében a környékbeli általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályos diákjai számára rendezi meg a Rudas iskola. Azok a tanulók jelentkezhettek, akik érdeklődnek a gazdasági környezetük iránt, és kedvelik a kreatív, játékos formájú vetélkedőket.

A verseny témája a „vállalkozás” volt. Tizennégy háromfős csapat gondolta úgy, hogy megméretteti magát ezen a területen is. A jelentkezők a város és városkörnyéki általános iskolákból kerültek ki. A verseny feladatai két részből álltak: egyrészt a versenyt megelőző otthoni feladatból, másrészt a verseny helyszínén megoldandó feladatokból. Előzetes munkaként a diákoknak egy vállalkozást kellett alapítaniuk, és megtervezni logójukat.

 

A délután kezdődő vetélkedőt Szemenyei István igazgató úr köszöntötte. Köszöntőjében hangsúlyozta: „Az életünk szinte valamennyi területére jellemző a vállalkozás, nemcsak gazdasági értelemben, hiszen nap mint nap célokat tűzünk ki. Az életünk tele van kihívásokkal, s ez elé a kihívás elé néznek a pályát választó diákok is, hiszen hamarosan új vállalkozásba, középiskolai tanulmányaikba kezdenek.”  

 

A megnyitó után a csapatok bemutatkozása következett, majd különböző feladatokat kellett a csapatoknak megoldaniuk: mint például betűháló, álláshirdetés készítése, zene felismerés, mesterségek felismerése képekről, keresztrejtvény. A versenyzők örömére a legnépszerűbb azonban az interaktív, okostelefont igénylő feladat volt.

 

 

Az I. helyezett a dunavecsei Petőfi Sándor Általános Iskola csapata.

Csapattagok: Mezei Virág, Lovas János, Horváth Ivett tanulók.

Felkészítő tanár: Laknerné Radó Veronika.

 

A II. helyezett a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola csapata volt.

Csapattagok: Veres Gábor, Annus Vince, Iványi Gergő,

Felkészítő tanár: Csibyné Vajda Tímea.

 

A III. helyezett a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola csapata volt.

Csapattagok: a Balogh Dóra, Orbán Réka, Garai Emma.

Felkészítő tanár:  Csibyné Vajda Tímea.

 

A zsűri különdíjban a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egyik csapatát részesítette otthoni feladatuk kimagasló elvégzéséért.

Csapattagok: Mák Luca, Kovács Andrea, Hegedűs Luca.  

Felkészítő tanár: Farkas Kálmán.

 

Köszönjük a részvételt, a lelkes versenyzést, a vidám, jó hangulatú délutánt.

 

Várunk Benneteket jövőre is!

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu