Oldalsáv

Piros Mariann a kancellár

2019. február 26.
Március elsejétől a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum kancellári tisztét Piros Mariann tölti be. A mai napon Cserna Gábor polgármester úr jelenlétében mutatkozott be az új vezető.

Az egyetemek után a szakoktatásban is kancelláriarendszert vezetnek be a szakképzési centrumok korszerűsítésének részeként. Jelenleg 44 szakképzési centrum van Magyarországon, ezeket az intézményeket kancelláriákká alakítják, ahol az új, menedzsment jellegű vezetés figyel majd arra, hogy az intézmények környezetében tevékenykedő gazdasági résztvevők igényeinek megfelelő legyen az oktatás.

Piros Mariann, kancellár Piros Mariann, kancellár Márciustól tehát kettéválik a szakmai és a gazdasági terület. A kancellár felel a szakképzési centrum gazdasági jellegű tevékenyégeiért, míg a főigazgató a szakmai folyamatokat irányítja.

Piros Mariann a Centrumhoz a banki szektorból érkezett, ahol 15 esztendőt töltött, a kecskeméti Kereskedelmi és Hitelbank fiókvezetőjeként dolgozott. Eddig.

Csapó Gábor főigazgató szerint a kancellári feladatok bevezetésével a centrumok főigazgatói a továbbiakban még jobban tudnak majd koncentrálni az elsődleges feladatukra: az általuk irányított intézmények szakmai tevékenységére, illetve az oktatási színvonalának felügyeletére.

 

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu