Oldalsáv

Országos döntőben a Dunaferr rendvédelmis tanulói!

2019. április 1.
Rendőri, katasztrófavédelmi és büntetés-végrehajtási ismeretek egy versenyen. Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban rendezték meg a III. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny középdöntőjét, melyen a Dunaferr iskola is részt vett.

A rendkívül összetett versenyen a diákok sikerrel vették az akadályokat, és az országos döntőbe jutottak.


A rendvédelmi képzést folytató szakgimnáziumok diákjai számára ebben az évben is megrendezte a Belügyminisztérium az országos rendvédelmi csapatversenyt. Az országban 113 középiskolában folytatnak rendvédelmi pályára felkészítő képzést, és ebből közel 80 csapat nevezett a sorozatra. A csapatokat négy helyszínre osztották a középdöntő során, és ugyanazon a napon, egyforma feladatsort kellett teljesíteni, Körmenden, Szegeden, Miskolcon és a budapesti Adyligeti Szakgimnáziumban a résztvevőknek.

A dunaferres csapat a felkészítő Körmendi János rendőr százados irányításával, Németh Tamás, Gönczöl Dominik, Szabó Ádám és Simon Richárd összeállításban a Dunaújvárosi Tűzoltóságon, a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézetben és a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon sajátították el a feladatok szakmai részét, de rengeteget gyakorolták az iskolában a lövészetet, az akadálypályát és a fizikai számokat. A középdöntő során Adyligeten a katasztrófavédelmi feladattal kezdődött a verseny az újvárosi gárdának, ahol hibátlanul sikerült a sugárcső szerelése és a tűzoltóeszközök felismerése. A folytatásban 2000m-es síkfutás, fekvőtámasz, kétkarú függés, felülés és helyből távolugrás szerepelt a programban, ahol sok dicséretet kapott a csapat a szabályos feladatvégrehajtásért. A megerőltető fizikai számok után a lövészet következett, melyben a négy tanuló összesen egyszer nem találta el a bukó célalakot, így ebben a feladatban a legjobban szerepeltek a tanulók az összes iskola közül. A büntetés-végrehajtási és a rendőrségi szakmai feladatok alatt zárkarend kialakítása és rendőri járőrfelszerelés és ruházat felismerése volt a teendő, melyben becsúszott egy-két kisebb hiba, de így is magas pontszámot sikerült elérni. A feladatsort záró akadálypályát hibátlanul, második legjobb idővel tudták teljesíteni.

A fárasztó verseny után összesítették a négy helyszínen szereplő csapatok eredményeit, és kiderült, hogy a Dunaferr rendvédelmis csapata az összes résztvevő közül az 5. legjobb eredményt érte el, és ezzel bejutott a 20 csapatos, háromnapos országos döntőbe. A döntő utolsó napja és az eredményhirdetés a IX. Rendőr- és Tűzoltónapon lesz 2019. április 27-én Budapesten, a Városligetben.

 

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu