Oldalsáv

Street food ON - III. Tavaszi gasztrokaland

2019. április 23.
Harmadszorra gyűltek össze a vidéki vendéglátó iskolák tanulói és szakoktatói tanéttermünkben a Tavaszi gasztrokalandon. Versenyünk ezúttal a modern, utcai gasztronómia jegyében szerveződött a STREET FOOD tematika mentén.

Három fős csapatokban folyt a munka: a fiatal séfek és cukrászok a kötelező burger, illetve fánk mellett egy tetszőleges, a koncepcióba illeszkedő terméket kreáltak. Ezúttal a pincéreknek is el kellett szakadni a hagyományos trendektől: egy limonádé-variáció kikeverése után egy fesztiváli miliőt idéző standot és – mindenekelőtt – egy eladható brandet kellett felépíteniük, hogy utána „stand up”-szövegükkel megnyerjék maguknak a zsűrit.

Az ítészek között ezúttal Somorjai Péter mesterszakács, a Magyar Honvédség séfje, valamint Szabó György, a Magyar Turizmus Minőségi Díjjal kitüntetett Kiskohász Étterem executive chef-je foglalt helyet.

A cukrászok különdíját egy mesterien elkészített baklava hozta meg az érdi Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskola versenyzőjének. A pincérek versenyében külön elismerésben részesült a székesfehérvári Deák Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola hungarikumok ihlette standja, és a szakácsok mezőnyében elismerő oklevelet kapott iskolánk tanulója, a mi „burger kingünk”, Hajnal Ádám, akinek második fogása, a snidlinges lazackorong méltán vívta ki a zsűri tetszését.

A csapatok versenyében a siófoki Krúdy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulóinak összjátéka győzte meg leginkább a zsűrit, akik a Beach standon olyan fogásokat tálaltak, mint az igazi gourmet-knak szánt camambert-es szarvasburger.

A verseny díjait a Street Kitchen gasztroportál és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum ajánlotta fel.

 

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu