Oldalsáv

Ballagásra...

2019. május 3.
Csapó Gábor főigazgató úr köszöntője a ballagás alkalmából. Ballagóknak, szülőknek, kollégáknak.

Tisztelt Ballagó Diákok!

Kedves Szülők, Kollégák!

 

Természetesen azt senki sem hiszi, hogy a ballagás egy személyes, befelé forduló, magányos esemény, hiszen jelentős külsőségek közepette zajlik. De, bele tetszettek gondolni, hogy mondjuk Dunaújvárosban hány embert érint közvetlenül és közvetve ez az ünnepség? Diákok, szüleik, családjaik, rokonok, barátok, ismerősök, komplett iskolák, kollégiumok, tanárok, nevelők, oktatók... ráadásul a virágboltokról ne is beszéljünk, szóval ez talán a fél város.

Sokak életében minden bizonnyal egy egyszeri rendezvényként szerepel a ballagás, nekünk, a katedra másik feléről szemlélve, ez egy hosszú-hosszú folyamat egyik állomása. Nem teljesen a végső, de már mi is látjuk az alagút végét. Fogalmazhatnék úgy is, hogy erősen érzékeljük a véghajrá szelét. Annak idején mi arra szerződtünk, hogy 14 éves gyerekekből fiatal felnőtteket faragunk, megtanítjuk őket ezer dologra, egy szakmára és amennyire csak lehetséges, magára az életre is. Talán ez utóbbi a legérdekesebb feladat és egész biztosan a legnehezebb is. Önök, kedves Diákok, napokon belül megkezdik a vizsgáikat és ez után az életük fonala elkezd már egy nagyon határozott irányba gurulni. Mostantól a terveiket, az álmaikat, az ígéreteiket kell megvalósítani, beváltani, betartani. Nagy szavak ezek, tudom. Azok. De az életükről van szó. És ennél nincs fontosabb!

Szeretném megköszönni valamennyi kollégám, az oktatásban dolgozók munkáját, támogatását, elkötelezettségét. Bármilyen sikerről beszélünk, az mindig csak közös lehet.

Kedves Ballagók! Őszintén kívánom, hogy a ballagásuk napja egy nagyszerű emlékkép maradjon örökre, hogy vizsgáikat sikeresen teljesítsék, hogy el tudjanak indulni abba az irányba, amit kinéztek maguknak! Kívánom, hogy találják meg saját boldogulásukat, örömeiket, a boldogságukat! Egy kiváló gesztusnak tartanám, ha ezekben a napokban kerítenének arra alkalmat, hogy átölelik szüleiket és köszönetet mondanak. Mindenért. Azért, hogy Önök vannak és azért, hogy Ők vannak. És ha mind ezek után középiskolájuk emléke szívük egy pici szegletében kedves állomásként megmarad - mi sem voltunk hiába.

 

Minden jót kívánok!

 

Csapó Gábor

főigazgató

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu