Oldalsáv

Lányok Napja az IBM-ben

2019. május 9.
Április 25-én a Rudas iskola 10. és 11. évfolyamából 22 lány nyerhetett betekintést a székesfehérvári IBM Client Innovation Centerben folyó munkájába. Kellemes izgalommal és kíváncsisággal szálltunk fel a buszra, szerencsére lelkesedésünk a nap folyamán csak növekedett. Ennek oka a cég belső értékeiben és az ott kapott figyelmességben keresendő.

A kedves vendéglátás, az ízletes szendvicsek mellett minden dolgozó mosolyogva, felkészülten és segítőkészen állt a rendelkezésünkre. Emellett, nemcsak az informatika lenyűgöző fejlődésébe nyerhettünk betekintést a nyílt napon, hanem életszerű képet kaphattunk arról is, hogyan működik egy multinacionális cég. Mint megtudtuk, meglehetősen naggyá nőtte ki magát az elmúlt 40 év alatt a magyarországi központ, hiszen kétezer dolgozója van. Mivel sokkal kisebb arányban foglalkoztat nőket, mint férfiakat, éppen ezért is került megrendezésre a Lányok Napja, hogy népszerűsítsék a fiataloknak a műszaki és informatikai pályát. A beléptető kártyás rendszer nem csak a Rudasban megszokott, az IBM-nél szintén ennek segítségével történik a beléptetés. Mint láttuk hatalmas egybenyíló irodák és gépek sokasága fogadja az ide betévedőket több szárnyon és szinten keresztül. Csoportokban elosztva, különböző beosztásban és munkaidőben dolgoznak az alkalmazottak. Megtudtuk, hogy rendkívül családbarát, rugalmas munkahely és rengeteg érdekességgel, programmal, bónusszal szolgál dolgozóinak.

A cégen belüli séta, az érdekes előadások, a virtuális valóságjátékok, az intelligens robot és  kutyája, a virtuális valóságjátékok mellett kedves figyelmességi ajándékkal térhettünk haza.

 

Köszönjük a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamának, hogy az utazásra biztosította az autóbuszt számunkra.

 

 

Keresztes Bettina Melánia

10. b osztályos tanuló

 

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu