Oldalsáv

Figyelj, Anyu! - köszönöm!

2019. június 13.
Túl vagyunk a Figyel, Anyu! programunkon - és mielőtt bármiről is beszélnénk, szeretnénk köszönetet mondani! Mindenkinek. Tanárnak, diáknak, szülőnek! Ez megint rendben volt!

Ha az előzményekről is akarunk beszélni, akkor vissza kell kanyarodnunk 2018. szeptember 21-hez, a Centrumban a család monstre rendezvényünkhöz, ahová hivatalos volt minden kilencedikes és családjuk. Talán nem túlzás azt állítani, hogy még soha nem látott felfordulást okoztunk Centrum szinten, no meg persze a városban... De ami még ennél is fontosabb, hitünk szerint mindenki jól érezte magát és nem voltunk hiábavalók. Akkor azt mondtuk a szülőknek, hogy a tanév végén is szeretnénk találkozni velük, szeretnénk majd megmutatni a gyakorlatban is, hogy mit tanultak a srácok az év során.

 

Kilenc hónappal később.

 

A GINOP-6.2.3 pályázat keretei között június 7-én minden tagintézményünk, minden kilencedikes osztálya megrendezte a Figyelj, Anyu! elnevezésű programelemet. Elsődlegesen megfogalmazott célunk az volt, hogy diákjaink egy különleges tanóra keretében megmutathassák a szüleiknek, hogy az első évben mit tanultak az iskolában? Szerettünk volna egy megerősítést, persze mindenkinek, hogy az eddig megtett út, bár korántsem tanulságok nélküli, ámbár hasznos volt. Véleményünk szerint a szülőknek is szükségük van ilyen és ehhez hasonló benyomásokra, kell, hogy bele tudjanak szippantani gyermekük „munkahelyi” légkörébe. A teljességhez az is hozzátartozik, hogy abban a bizonyos 45 percben nagyon sok befektetett munka volt. Iskoláké, tanároké, diákoké. Szerintünk megérte. És köszönjük szépen!

 

És. Figyelj, Anyu! Köszi, hogy eljöttél!

 

Alább felsorolnánk néhány mondatot, amit az esemény után kaptunk az osztályfőnöki beszámolókból. (igen, nekik még ezt is kellett!)

 

  • Jó program volt, sikerrel járt.
  • A szülők élvezték ezt a tanórát és nagyon büszkék voltak a gyerekekre.
  • Kellemes hangulatban telt a program
  • A közös munka nagy örömet jelentett a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt.
  • A szülők láthatóan büszkén szemlélték csemetéjüket munka közben.
  • A programnak több pozitív hozadéka is lett.
  • A diákok izgatottan készültek erre a napra, mivel ez nem csak egy volt a sok gyakorlati nap közül, hanem az, amikor a családtagoknak is volt lehetőségük betekinteni a szakmában szerzett jártasságukba.
  • A szülők elismerően szóltak a gyerekek, a tanárok munkájáról.
  • A vendégek többsége még a 45 perc letelte után is maradt beszélgetni.

 

Ennek a pólónak története van! Ezt is köszönjük! Ennek a pólónak története van! Ezt is köszönjük!

 

 

 

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51/A
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu

Akadálymentesítési nyilatkozat