Oldalsáv

Strandkézi sikerek Salgótarjánban

2019. június 14.
A strandkézilabda zárja hagyományosan a diákolimpiai sorozatot, mely a Rudas iskola egyik sikeres sportága. Az elmúlt hat évben három arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel gyarapodott a dicsőség tablónk. Az idei tanévben két csapattal is neveztünk a salgótarjáni országos döntőre, ahol a pünkösdi hétvégén szerepeltek lányaink.

Nagy reményekkel vágtunk a hosszú útnak. Az utazás után a szállás azonban viszontagságosra sikerült, hiszen a két éjszakát különböző helyeken töltötték a lányok.

A csoportküzdelmek során mindkét gárdánk bejutott a legjobb nyolc közé, sőt az első nap megkoronázásaként az elődöntőbe jutottak. Izgatottan vártuk a helyosztók napját, ahol a fiatalabbak léptek pályára először, és magabiztosan - legyőzve a rendező házigazda csapatát - jutottak a döntőbe. Sajnos, ugyanez a bravúr nem sikerült az „idősebb generációnak”, bár a tapasztalat mellettük szólt, azonban nagyon szoros mérkőzésen alulmaradtak a váci Középiskola csapatával szemben.

A bronzéremért vívott mérkőzésen vigasztalódtak lányaink, mert simán 2:0-ra verték a Salgótarján csapatát. A döntő igazi rangadót hozott, ahol mindenki mozgósította utolsó tartalékait. Ez most a Vác együttesének sikerült jobban: az első félidőben egy góllal, a másodikban pedig aranygóllal tudták csak legyőzni fiatal csapatunkat, akik így a második helyet szerezték meg.

Az már szinte természetes, hogy a minden évben megválasztott „Legjobb játékos” iskolánk csapatából került ki. Idén Husti Hanna kapta a különdíjat.

Összességében büszkék lehetünk az ezüst- és bronzéremre, és őszintén reméljük, hogy a szép hagyomány jövőre is folytatódik.

Gratulálunk valamennyi játékosnak, s köszönjjük az edzők – Molnár Beatrix és Krupják Bence  felkészítő munkáját, valamint Horváth István tanár úrnak a szervezést.  

A képen szereplő játékosok (balról jobbra haladva):

hátsó sor: Slett Enikő, Takács Cecília, Kovács Vivien, Papp Kitti, Keresztes Eliza, Matucza Gabriella, Fodor Neszta, Molnár Beatrix (edző), Kovács Krisztina, Krupják Bence (edző)

első sor: Kecskés Noémi, Farkas Kitty, Rezneki Fanni, Husti Hanna, Németh Kata, Simon Csenge, Kálmán Lina, Szokolai Nóra

 

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu