Oldalsáv

Városi elismerés

2019. június 13.
Páger László a Dunaferr iskola pedagógusa a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet vehette át, a sok éves kimagasló pedagógiai munkájáért.

Páger László 1977-ben szerzett villamos üzemmérnöki diplomát a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán, majd 1983-ban ugyanitt villamos műszaki tanár végzettséget. 1997-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen villamos mérnökként végzett, 2002-ben pedig közoktatás vezetői képesítéssel gyarapította tudását.

Fotó: DH Fotó: DH

1977-ben kezdett el dolgozni és 1980-ban már a Dunaferr iskola kötelékébe igazolt, ahonnan az elmúlt hetekben ment el nyugdíjba. Ez a mondat 42 ledolgozott esztendőt jelet. Egy aktív emberéletet. A 42 esztendőből pedig 33 év köti a Dunaferr iskolához. Páger László az a bizonyos pedagógus, akire oly előszeretettel hivatkozunk. A nagy generáció tagja. Jelképe. Két évig dolgozott a METAB-nál, illetve része volt a TISZK létrehozásban, működtetésében. Ezen kívül pedig egy iskolát, egy közösséget szolgált. Az utolsó aktív időszakában szakmai elméleti tantárgyat oktató tanár volt, de évekig a villamos munkaközösség vezetőjeként dolgozott, volt igazgatóhelyettes és tagintézményvezető is. Munkája, hitvallása, szakmaisága, a jó értelemben vett alázata az évtizedek alatt beleivódott a Dunaferr iskola falaiba, levegőjébe és nem utolsó sorban történelem könyvébe. Mindig jó volt nézni, ahogyan Laci tanított, ahogyan a gyerekekkel beszélt, ahogy bánt velük. Figyelt rájuk és igyekezett irányítani a tanulmányaikat, de sokkal inkább az egész életüket. Ez a sors jutott a kollégáknak is. Az egyik nagy fegyvere a humor. Nagyon sok döccenőn átsegítette őt a semmihez és senkihez sem hasonlítható, egy picit fanyar, de zseniális humora.

Közel két éve Laci szembekerült élete legnagyobb ellenfelével. Egy betegség támadta meg, ami úgy tűnt, hogy romba dönt mindent. De túlélte, legyőzte, ráadásul a humora is a régi maradt. Sőt, visszatért az iskolájába, a kollégái és a diákjai közé. Mostantól egy jól megérdemelt és reményeink szerint hosszú, egészséges nyugdíjas kor áll előtte. Ezt kívánjuk szívből! De szeretnénk, ha életútja nem maradna hivatalos elismerés nélkül. Harminchárom esztendőn keresztül példát mutatott arra, hogyan él, hogyan viselkedik, hogyan dolgozik egy igazi pedagógus. Koordinált, egyeztetett, partnereket keresett és sok-sok diák életét segítette egy különleges és csodálatos pályára lépni.

Páger László részére a lelkiismeretes, példaértékű és színvonalas munkája elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a "Pedagógus Életpályáért Emlékérem" díjat adományozta.

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu