Oldalsáv

Tanévkezdő köszöntő

2019. szeptember 2.
Tisztelt Kollégák! Kedves Diákjaink! Kedves Szülők!

Bár minden tanévkezdés hordoz némi állandóságot, de „Nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba!” mondta Hérakleitosz. Minden változik, semmi sem állandó. Ezen nem változtathatunk. Sem Önök, sem mi. Sem én.

Tisztelt Kollégák!
Kedves Diákjaink! Kedves Szülők!

Bár minden tanévkezdés hordoz némi állandóságot, de „Nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba!” mondta Hérakleitosz. Minden változik, semmi sem állandó. Ezen nem változtathatunk. Sem Önök, sem mi. Sem én. Jómagam először köszönthetem tagintézményeink diákjait és munkatársait a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum vezetőjeként.

Azt ígérhetem, hogy munkámat a legjobb szándékkal, a legkörültekintőbben, a dunaújvárosi szakképzés érdekében fogom végezni. Az eddig elért eredményekre büszkén tekintek, az intézményi hagyományokat fontosnak tartom, az újonnan megfogalmazott feladatokhoz pedig partnerséget kérek mindenkitől. Meggyőződésem, hogy a dunaújvárosi szakképzésnek értéke van, neve van. De azt is tudom, hogy mindig meg kell tudni újulni és lépést kell tudnunk tartani környezetünk kihívásaival. Ezen és ezért dolgoznunk kell. Együtt.

Kedves Diákjaink! Tisztában vagyok azzal, hogy a szeptemberi tanévkezdés gondolatát amíg lehetett elhessegették maguktól. De nyilván azt is tudják, hogy már nem lehet tovább! Valamennyien a csengetésre várunk. Hiszem azt, hamar bele fognak rázódni a munkába és azt is tudom, hogy titokban azért hiányoznak az osztálytársak, akár egy-egy tanár, sőt egy picit maga az iskolai közeg is. Gondoljanak arra, hogy mi visszavárjuk Önöket!
A kilencedikes diákokat természetesen megkülönböztetett figyelemmel köszöntjük, hiszen önök állnak a legnagyobb változás küszöbén. Készülünk a fogadásukra és minden lehetséges módon segíteni fogjuk a beilleszkedésüket, illetve azt, hogy nagyon hamar otthonosan érezzék majd magukat választott iskolájukban.

Kedves Szülők! Talán az a legfontosabb, hogy gyermekeikre vigyázni fogunk. De iskoláink mégis arra valók, hogy sok-sok tudást, információt, készséget adjanak át a fiataloknak. A mi szerződésünk arról szól, hogy megtanítjuk őket választott szakmájukra. Ennél persze többre is vállalkozunk. Őszintén hiszem, hogy ebben is partnerségre találunk diákjaink körében.

Kedves Kollégák! Mindenkinek azt kívánom, hogy legyen ereje, hite, türelme és akarata a munkájához. A hivatásához. Szeretettel köszöntöm Önöket ismét a katedra közelében.

Kedves Diákok!
Ne feledjék, a tudás hatalom! De a tanítók csak az ajtót nyitják ki, belépni Önöknek kell!

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum tagintézményeiben a 2019/2020-as tanévet megnyitom!
Minden érintettnek sikereket, eredményeket kívánok!

Üdvözlettel
Pocsainé Varga Veronika
főigazgató

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu