Oldalsáv

Digitális Alkotóműhelyt nyitottunk

2019. október 9.
Hagyományos megmunkáló eszközök és a digitális technika. Hogy megférnek-e egymással? De, meg ám! Pontosan ez a lényege a digitális alkotóműhelyeknek, amelyet a mai napon ünnepélyes keretek között adtunk át.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum a GINOP-6.2.3-17-2017-00021 számú, A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum tagintézményeiben elnevezésű pályázat keretein belül alakította ki Digitális Közösségi Alkotóműhelyét.

A Digitális Közösségi Alkotóműhely, olyan oktatási tér, nyitott műhely, ahol projekt alapú saját motivációból eredő kísérletezéssel a digitalizáció, a robotika mellett kipróbálhatók hagyományos szakmák, többek között a könnyűipar és faipar.

Látogatóink megismerkedhetnek a lézergravírozás, a CNC maró, a hímzőgép, a 3D nyomtató, a drón és a robot működésével is. Fontosnak tartjuk, hogy a ma diákjai, akik a holnap szakembereivé válnak, ne a tegnap technikáját tanulják meg, hanem a holnap és a holnapután kihívásait sajátítsák el.

A digitális kézművesség egyfajta közösségi „csináld magad” barkácsolást jelent – olyat, amelyben nagy szerepet kap az elektronika, a robotika, a 3D-s nyomtatás vagy a CNC-technológiák (számítógép-vezérelt szerszámgépek) alkalmazása. A hagyományos és modern megmunkáló eszközök, valamint a digitális technológiák ötvözését jelenti. A kézzelfogható alkotások új értelmet és értéket kaptak a programozható elektronikai eszközök ötvözésével. Itt a gyerekek úgy tanulhatnak, hogy azt nem veszik észre.

Az ünnepségen jelen volt és köszöntő beszédet mondott Kucsák László, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke, Cserna Gábor Dunaújváros Polgármestere és Pocsainé Varga Veronika, a DSZC főigazgatója. Ugyancsak köszöntőben gratulált az új létesítményhez Dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos.

Az ünnepélyes szalagátvágáshoz személyesen R2D2 nyújtott hathatós támogatást.

 

 

 

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51/A
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu

Akadálymentesítési nyilatkozat