Oldalsáv

„GPSZ” kilencedszer

2019. november 19.
A Rudas iskola közösségének fontos, hogy a pályaválasztás előtt álló diákoknak bemutassa az ágazati képzésben rejlő lehetőségeket, ízelítőt adjon az egyes szakmai képzésekből, ugyanakkor lehetőséget arra, hogy ők is bemutassák már meglévő ismereteiket.

A héten az Informatika munkaközösség kilencedik alkalommal rendezte meg elhunyt informatika szakos kollégánk – Glocz Pál – emlékére a „gpsz” Informatikai Csapatversenyt.

 

Örömmel töltött el bennünket, hogy a város és a városkörnyéki általános iskolákból versenyünkre tizenhárom háromfős csapat jelentkezett hatodik osztálytól nyolcadik osztályig.

 

A versenyzőknek Word, Excel, Scratch programozás, általános informatikai ismereteket igénylő szókeresés, sőt még Kahoot! villámkérdéses teszt is a feladataik között volt.

 

Nagy érdeklődést és tetszést aratott a szünetben sorra kerülő 3D nyomtatás bemutatása, az ALPHA1 és mBot robotok, valamint a saját építésű LEGO robot ismertetése. A bemutatókat végzős informatika szakos, szakkörben tevékenykedő tanulóink és az őket tanító kollégáink tartották.

 

A versenyben az alábbi eredmények születtek:

 

I. hely  Kockák (Gárdonyi Géza Általános Iskola nyolcadikos csapata)

 

II. hely Rémes hármas (Bocskai István Református Oktatási Központ, Szabó Magda Tagintézmény csapata)

 

III. hely  DKD.EXE (Dózsa György Általános Iskola csapata)

 

Reméljük, a versenyzők köre a következő években tovább bővül, s informatika iránti érdeklődésük rendezvényünk által is még erősebb lesz.

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu