Oldalsáv

Digitalizálódtunk – otthon.

2020. március 25.
Tanulóink, illetve hozzátartozóik védelmében másfél hete vezettük be a digitális tanrendet. Ma állíthatjuk, a rendszer működik, bár csiszolni/tanulni való maradt még. Biztos, hogy szokatlan az új rendszer diákoknak, szülőknek és persze a pedagógusoknak egyaránt. De most ez a megoldás: maradj otthon!

Ha most nagyon őszinték akarnánk lenni… ha valaki azt mondja néhány hónappal ezelőtt, hogy néhány óra leforgása alatt átálunk valami sosem látott módszerre… a minimum, hogy ezer kérdés felvetése mellett, mosolyogtunk volna. Csak most nem volt idő a költői kérdésekre. A szükség, utat tőrt magának.

Egy hétvége alatt a minisztérium, a szakképzési centrumok vezetői, az intézmények igazgatói, a pedagógusok, a fiatalok érdekeit szem előtt tartva együtt dolgozták ki a tantermen kívüli oktatás feltételeinek részleteit.

Igyekeztünk minden diákunkhoz megtalálni az utat, hogy otthonról folytatni tudja a tanulmányait. Fontos, hogy senkit nem hagyunk magára. Együtt kell végig mennünk ezen az úton.

És azóta…maradj otthon, mail, Face, Messenger, Skyp, Classroom, Kréta, chat…maradj otthon!

Tisztában vagyunk azzal, hogy kollégáink sokat dolgoznak. Köszönet jár nekik.

Fontos még, a szakmai gyakorlati oktatást – a szakma jellegétől és a szükséges eszközöktől függően – lehetőség szerint szintén digitális munkarendben, vagy egyéni felkészüléssel, projektfeladat előírásával kell teljesíteni. A határozat értelmében az esedékes szintvizsgákat is el kell halasztani, így a szakmai gyakorlat kezdetére a tanulók szintvizsga nélkül is tanulószerződést köthetnek.

Mindenkinek további jó munkát!

Jó egészséget!

Maradj otthon!

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu