Oldalsáv

Alkotóműhely a középiskolásoknak is

2020. szeptember 23.
Szándékaink szerint Digitális Közösségi Alkotóműhelyünket több célra is szeretnénk felhasználni. Az első célközönségünk az általános iskolás korosztály, de a Centrum iskoláit is sok-sok ötlettel várjuk.

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum fennhatósága alatt működik a Digitális Közösségi Alkotóműhelyünk (Lajos király krt. 31.) így akár logikus is lehetne, hogy saját intézményeink számára is elérhetővé szeretnénk tenni az alkotóműhelyt. Ez ráadásul annyira logikus, hogy el is indultunk ebbe az irányba.

Verasztó Sándor műhelymester a mikroelektronika csodáiról beszél Verasztó Sándor műhelymester a mikroelektronika csodáiról beszél

Egy workshop keretein belül saját iskoláink pedagógusait, oktatóit, érdeklődő kollégákat invitáltunk egy bemutatkozó műhelylátogatásra. Szerettük volna elmondani, hogy mit kínálunk, milyen lehetőségeink vannak, egészen pontosan mit tud csinálni nálunk egy osztály?

Molnárné Lukács Anita műhelymester prezentáció közben Molnárné Lukács Anita műhelymester prezentáció közben

Jelen beszámoló pedig szolgáljon egyfajta felhívásként is!

Kedves Bánki, Dunaferr, Hild, Lorántffy, Kereskedelmi, Rudas, Szabolcs Vezér Iskolák! Osztályfőnökök és Oktatók!

A műhelystruktúránkat úgy álmodtuk meg, hogy hétfő, szerda, péntek a középiskolásainké.

A vendégeket Pocsainé Varga Veronika főigazgató asszony köszöntötte A vendégeket Pocsainé Varga Veronika főigazgató asszony köszöntötte

Egyrészt 320 négyzetmétert kínálunk, lehetőséget és helyet rendhagyó tanóráknak. Ajánljuk digitális eszközparkunkat: 3D, lézervágó, humanoid robot, elektronika, PS4, drónok, táblagépek, számítógépterem. A hagyományos kéziszerszámok is rendelkezésre állnak, tulajdonképp bármit megcsinálunk fémből-fából. Sőt, mindezeken túl, még ötleteink is vannak.

 

A Digitális Közösségi Alkotóműhely a weben, ahol minden információ elérhető.

 

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu