Oldalsáv
Nappali technikum

54 481 01 CAD-CAM informatikus

Iskola rendszerű képzési idő: 4+1 év
Következő képzés kezdése: 2018-09-03

A CAD-CAM informatikus rendelkezik a CAM-ismeretekkel (CNC-programozás, CNC-gépek, gyártási eljárások, marketingtevékenység, kiadványszerkesztés, multimédiás rendszerek). A rendszerhez szükséges információkat gyűjt számítógéppel, kezeli és elemzi, ábrázolja a rendszerhez szükséges információkat. Kezeli a CAM-szoftvert, értelmezi a kapott CNC-programot, továbbá CNC-programot ír, melyet aztán le is tesztel.

A CAD-CAM informatikus kezeli a CNC-gépeket, szerszámot mér be, munkadarabot tájol CNC-gépen, ezekről a folyamatokról dokumentációt készít. Meghatározza a megmunkálandó alkatrész adatait, a megmunkálási folyamatot, majd gyártási eljárásokat választ. Működteti és felügyeli az automatizált berendezéseket, részt vesz a marketing terv elkészítésében, a szakmai és üzleti tárgyalások előkészítésében, lebonyolításában.

Elkészíti és naprakészen tartja a termékhez tartozó műszaki és marketing jellegű, nyomtatásra kerülő dokumentációkat. A CAD-CAM informatikus felhasználja egy korszerű kiadványszerkesztő program főbb szolgáltatásait, tipográfiai és grafikai tervezést végez. Előadást, megbeszélést, tárgyalást tart. Felügyeli a feladatok végrehajtását. Megtervezi a rendszer elemeit (tartalmi és formai elemek) azok funkcióit és működését.

A képzést nyújtó intézmények:

Adatok

Képzés:54 481 01 CAD-CAM informatikus
Ágazati besorolás:XIII. Informatika
Megszerezhető képesítés:Szakképesítés
Iskolai vagy szakmai előképzettség:8 általános
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:nem szükséges
Pályaalkalmassági vizsgálat:nem szükséges
Képzés munkarendje:Nappali
Képzési forma:Nappali technikum

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51.
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu

Akadálymentesítési nyilatkozat