Ugrás a fő tartalomra

Dunaújváros, Római krt. 51/A


+36 (25) 743 - 136

Széchenyi 2020

Hírek


2022. júl. 3.

    A Rudas újra külföldön az Erasmus+ keretében

    Hosszú idő után újra külföldre készülnek a Rudas iskola tanulói és oktatói. A korábbi években a Tempus Közalapítvány által kiírt és megnyert Erasmus+ mobilitási pályázatoknak köszönhetően idén Prágába és Milánóba utazhat 18-18 diák és 2-2 fő kísérő oktató, továbbá tanári mobilitásban vesz részt 5-5 fő oktató.

    A Rudas újra külföldön az Erasmus+ keretében

    A tanulók az összefüggő nyári gyakorlat keretében tudnak 4 hetet eltölteni ágazataiknak megfelelő cégeknél sport, ügyvitel és turisztika területeken.

    A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a tanulókat tanulmányi eredményeik, nyelvtudásuk, motiváltságuk alapján választjuk ki, majd egy rövid táborozás során az iskolában tartunk számukra felkészítést közösségépítés és a célország kultúrájának megismerése céljából.

    Idén először Pocsainé Varga Veronika, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, Gloczné Behon Marianna, iskolánk szakmai és általános igazgató-helyettese valamint Matussné Füleki Hella, az intézmény projektkoordinátora előzetes látogatást tettek a két városban, melyek során a szervező cégek vezetőivel találkoztak, továbbá betekintést nyerhettek néhány gyakorlatot lebonyolító céghez is. E látogatások során sportegyesületeket, szállodákat, irodaegységeket ismerhettek meg és a tanulók leendő szálláshelyein is járva megbizonyosodtak arról, hogy a diákok a 4 hét során európai színvonalú körülmények között fogják tölteni gyakorlatukat a kinn tartózkodás ideje alatt.

    Az iskolában a korábbi évek alatt megvalósult mobilitási tevékenységek során készült képekből tablókat készítettek, amelyekre méltán lehet büszke az iskola közössége. A korábbi két milánói, két bécsi és egy barcelonai mobilitás közösségi élményeit a kiállított tablókon minden nap láthatják a rudasos diákok, pedagógusok egyaránt, ami tovább motiválja őket az Erasmus+ pályázatokban való részvételre.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Pályázati felhívás igazgató (intézményvezető) pozícióra

    Pályázati felhívás igazgató (intézményvezető) pozícióra

    A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum pályázatot hirdet öt iskolájában az igazgatói (intézményvezetői) pozíciók betöltésére.

    2024. márc. 28.
    4 tanulónk az országos szakmai versenyek döntőjében

    4 tanulónk az országos szakmai versenyek döntőjében

    A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XVII. alkalommal szervezi az országos szakmai versenyeket, melyek döntői 2024. április 24-26. között kerülnek megrendezésre Budapesten, a Hungexpo területén.

    2024. márc. 24.
    20 diákunk a Szakma Sztár Fesztivál előszobájában

    20 diákunk a Szakma Sztár Fesztivál előszobájában

    A Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) területi előválogatói alapján összeállt az országos válogató mezőnye.

    2024. febr. 22.


    KIMIKK
    DaruSínDKIKDunaújvárosi EgyetemHamburger HungáriaLiberty DunaújvárosNSZFHOrszágos MentőszolgálatSzent Pantaleon KórházVajda PapírWeishaupt
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

        Dunaújváros, Római krt. 51/A

      • Telefon: +36 (25) 743 - 136

        E-mail: titkarsag@dunaujvarosiszc.hu

        OM azonosító: 203034


      2024Dunaújvárosi Szakképzési Centrum