Ugrás a fő tartalomra

Dunaújváros, Római krt. 51/A


+36 (25) 743 - 136

Széchenyi 2020

Hírek


2022. jún. 24.

    Betekintés a szakmák világába

    A DSZC nyári táboráról a Dunaújvárosi Hírlapban: „Melyik áll hozzád közelebb? A bábkészítés vagy a csőszerelés, a hotel vagy a műhely világa, a kétkezi feladatok vagy elméd csillogtatása, csapatban vagy egyénileg szeretsz alkotni? Gazdag nyári program, élvezetes önmegismerés.„

    Betekintés a szakmák világába

    Az általános iskola utáni útirány kiválasztásához segítséget nyújtó nyári tábort szervezett a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara a Dunaújvárosi Szakképzési Centrummal, annak intézményeivel és a Digitális Közösségi Alkotóműhellyel együttműködve, a tavalyi érdeklődés, pozitív visszajelzések alapján már két turnusban. A helyszínt a Digitális Közösségi Alkotóműhely biztosítja, színvonalas infrastruktúrájával, eszközparkjával. Ezen a héten, az első turnusban huszonegy hatodik és hetedik osztályt végzett gyermek vesz részt a Szakmázz velünk! elnevezésű táborban.

    A tábor meghívóit a helyi és városkörnyéki általános iskolák osztályfőnökei adhatták át a diákjaiknak. Gyorsan betelt a tábor létszáma. Az osztályfőnökök döntését igazolja, hogy a táborozók közül alig akad, akinek formálódó képe lenne a választandó pályáról. Ugyanakkor nagyon érdeklődőek, együttműködőek, aktívak, szívesen vesznek részt minden programban. Ebben szerepet játszhat az is, hogy a három csapatba beosztott gyerekeket állandó középiskolás kísérők segítik, motiválják. Jól megértik egymást. 
    Minden nap iskolapszichológusok által tartott önismereti foglalkozással kezdődik. Ijesztően hangzik? A táborozók nagyon szeretik. Teszteket írnak, beszélgetnek, és az iskolapszichológusok a többi napi feladat során is figyelik őket. Mindez nagyban segítheti a gyerekek önismeretének fejlődését, pályaorientációra hangolódását. 

    Az egyes napokon egy-egy helyi szakképző intézmény és az ott oktatott szakmák mutatkoznak be. Elsősorban élvezetes feladatokon keresztül. 
    A Hild-iskola napján kisházat készítettek, festettek, famunkákat készítettek. 
    A Dunaferr-iskoláén a fémmunkák domináltak, és különböző, logikát, térlátást igénylő csőszerelési és egyéb feladatok. A Szabolcs vezér-iskola a többi között meséket, bábkészítést hozott. A tegnap délutáni és ma délelőtti program a Lorántffy-iskoláé. Az egészségügyi ágazat biológiai kiskert készítésével, az egészséges életmód keretében gyümölcssaláta közös előállításával készül, sebkezeléssel, elsősegélynyújtással és izgalmas szimulációs játékokkal. A vegyészek hozzák érdekes kísérleteiket, például „elefántfogkrémet” készítenek. A szépészet ágazatot hajfonás, csillámtetoválás, hennafestés, karkötőkészítés képviseli. Lesz társasjáték és 3D-nyomtatás alkalmazása is. 

    A tábor csúcspontját a szerdai program jelentette (és jelenti majd a jövő héten is). Indult a Jankovich Hotel meglátogatásával. A színvonalas létesítmény minden elemével megismerkedhettek a csoportok, nagy érdeklődéssel járták végig a lobbit, a szobákat, a wellnessrészleget, az éttermet. Külön ki kell emelni az európai élvonalat képviselő eszközparkkal rendelkező konyhát, hasonlóba bejutni ritkán adatik meg egy embernek életében, hacsak nem dolgozóként. A különböző szakterületeket bemutató kísérők is nagyon szimpatikusan, informatívan látták el feladatukat. Hogy mennyire tetszett a hotellátogatás a gyerekeknek, gyorsan kiderült, hiszen a Rudas-iskola képviselői készültek az ezt követő programokkal. A turisztika területén a hotellátogatásról is esett szó. Nagy élvezettel vettek részt a szép környezetben a táborozók a gazdálkodásmenedzsment, a robotika és az informatikai terület bemutatóin, feladatain is. Délben a saját főzésű paprikás krumpli fogyott nagy sikerrel. Délután a rácalmási szigeten kis túrával egybekötött sportfeladatok várták a résztvevőket a Rudas sportágazatának szervezésében. Jövő héten a kereskedelmi iskola lesz ennek a napnak a „házigazdája”, közös főzéssel, kapcsolódó feladatokkal. A tábor sikeréhez nagy mértékben hozzájárul, hogy a szervezés és a lebonyolítás során is építkezni lehetett a városi kamara és a szakképzési centrum, valamint intézményei között évek óta sikeres együttműködésre. 

     

    A Dunaújvárosi Hírlap írása

    GALÉRIA

    Szakmázz velünk!

    290110693_5463306133720148_4844190084970731479_n.jpg
    290143225_5463306160386812_4928812839550948789_n.jpg
    290185029_5463307417053353_5619434115649886162_n.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Középfokú felvételi eljárás - módosítási lehetőség

    Középfokú felvételi eljárás - módosítási lehetőség

    A középfokú felvételi eljárásban 2024. április 8-10. között lesz lehetőség a jelentkezések módosítására a KIFIR rendszerben.

    2024. ápr. 7.
    Pályázati felhívás igazgató (intézményvezető) pozícióra

    Pályázati felhívás igazgató (intézményvezető) pozícióra

    A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum pályázatot hirdet öt iskolájában az igazgatói (intézményvezetői) pozíciók betöltésére.

    2024. márc. 28.
    4 tanulónk az országos szakmai versenyek döntőjében

    4 tanulónk az országos szakmai versenyek döntőjében

    A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XVII. alkalommal szervezi az országos szakmai versenyeket, melyek döntői 2024. április 24-26. között kerülnek megrendezésre Budapesten, a Hungexpo területén.

    2024. márc. 24.


    KIMIKK
    DaruSínDKIKDunaújvárosi EgyetemHamburger HungáriaLiberty DunaújvárosNSZFHOrszágos MentőszolgálatSzent Pantaleon KórházVajda PapírWeishaupt
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

        Dunaújváros, Római krt. 51/A

      • Telefon: +36 (25) 743 - 136

        E-mail: titkarsag@dunaujvarosiszc.hu

        OM azonosító: 203034


      2024Dunaújvárosi Szakképzési Centrum